http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zondag 20 mei 2018


Zondag 20 mei 2018
Ontwaken aan de zijde van Mount Ziria
KM 66607
GPS   37.951051, 22.426217

We doen het rustig aan op deze zonnige ochtend en vertrekken 11:45 van deze mooie plek. De rit gaat retour via die mooie route door de bergen richting Xilokastro aan de kust.
Het is zondag en dat is goed te merken. Bergdorpjes onderweg zoals o.a. Trikala zijn nu aardig bevolkt met zo het lijkt vooral Grieken.
Voor de camperaars die deze route ook rijden en zonder
water zitten: er zijn op diverse plaatsen bronnen in de bergwand. Bij een ervan, met een straal van twee duimen dik tanken we in korte tijd onze watertank vol. Het water uit deze tank gebruiken we alleen voor de afwas, douchen en het toilet. Tenzij we absoluut zeker weten dat het drinkwater is kopen we altijd flessen water in de super.


Vandaag hebben we als rustdag gepland op het strand van Korinthos. We zijn nog aardig stijf in de knieën en het geplande zonnebaden zal de beentjes goed doen. Die beentjes zullen we morgen ook weer goed nodig hebben, want dan is Athene gepland.
Overnachten willen we vanavond bij de oude burcht hoog boven Korinthos, waar we vaker hebben overnacht. Bij een heldere nacht is een fantastisch uitzicht gegarandeerd!

Maar eerst het strand van Korinthos dus. Daar hebben we jaren geleden ook eens gestaan, en toen ook overnacht. Een foto van onze camper op het strand heeft destijds veel likes gehaald op de officiële Facebookpagina van Fiat Ducato Camper.
De blogpost van toen vindt je onder deze link...

En de wasdagfoto...



Poes een mooi plekje gevonden op onze schoenveeg
















We komen wel vaker een tweede of derde keer terug op een bepaalde overnachtings- en/of verblijfplaats. Soms hebben we aan de eerste keer fantastische herinneringen, maar als we dan terug komen krijgen we nogal eens een domper. De plek is dan helemaal verwaarloosd, of de eerste keer stonden we misschien alleen en staat het nu helemaal vol met campers, of we hebben er een slecht gevoel bij.
Met deze plek nu hier op het strand net buiten Korinthos is het een beetje hetzelfde. In gedachten zie ik ook nog steeds die ene foto van onze camper met de was buiten gehangen op een fantastisch zonnig strand. Onze camper wel helaas omringd door tientallen door (gebruikte en gelukkig verdroogde) condooms.
Nu vandaag slechts één condoom, maar de plek is zo dat we er hier nu niet zouden overnachten. En waarom? We kunnen er niet echt de vinger op leggen.
Het weer zal mee spelen, want na een uurtje zonneschijn zien we de berg met daarop de burcht van Korinthos al bijna volledig in een zwarte onweerslucht verdwijnen, en wat later krijgen we de eerste regenbui op onze kop. Gelukkig trekt het echte onweer aan ons voorbij.

Tegen 18:00 vertrekken we van het strand en rijden in ongeveer 15 minuten omhoog naar de burcht waar het inmiddels gelukkig droog is.
Er staat slechts een andere camper op het parkeerplateau.  We plaatsen de onze een meter of drie van de rand van het plateau (Ik had hem eerst op twee meter staan maar daar werd Monique te zenuwachtig van).
De voorwielen gaan een stukje op de oprijblokken, er gaan grote stenen voor de achterwielen, ik controleer drie keer dat de automaat in zijn achteruit staat, en de handrem wordt tot het laatste klikje aangetrokken. Daar doet Monique het voor.

De beloning is inderdaad een fantastisch nachtelijk uitzicht.





Welterusten


Zondag 20 mei 2018
Overnachten op de P bij de burcht van Korinthos
KM 66692
GPS   



Geen opmerkingen:

Een reactie posten