http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

donderdag 17 mei 2018

Donderdag 17 mei 2018
Ontwaken in Corinaldo, Italië
KM 66419
GPS   N43.64621  E13.04885


‘Blijf jij nog maar even liggen’, zegt Monique. ‘Ik ga wel broodjes halen in de supermarkt hier op de hoek’. Na een kwartiertje is ze terug, en bakt ze spek.
Wat wil een echte man nog meer.
Even later zitten we te ontbijten op deze prachtige en verzorgde camperplek aan de voet van het stadje (dorpje?) Corinaldo. Jammer dat we geen tijd hebben voor een bezichtiging. Misschien een andere keer. Ik denk dat het de moeite waard is.

Geheel volgens planning vertrekken we om 09:15 u naar Ancona. Om 13:30 u vertrekt de boot, en er wordt verzocht 3 uren van tevoren aan te melden.
Een mooie route gaat door het binnenland naar de altijd wat chaotische stad Ancona.
Voor wie ook deze route rijdt: let op de flitspalen! Die zijn hier vermomd als een soort grote groene vuilnisemmers, in de berm gezet om geleegd
te worden door de vuilniswagen. De maximum snelheid op dit stuk weg varieert bijna om de minuut tussen 50, 70 en 90 kilometer.
De camperplek in Corinaldo
Ik had de ‘emmers’ nu van Corinaldo naar Ancona goed in te gaten, maar ik hoop dat ik op de heenweg niet de fout in ben gegaan….



Ancona dus.

Naar de ferryhaven dien je de bordjes te volgen met de tekst ‘Port’ en een symbool van een schip erop afgebeeld. Dan kan het eigenlijk niet missen.
Houd goed de gele borden in de gaten met ‘check-in before boarding’ of ‘tickets / boarding’, want daar moet je eerst heen om je tickets, je paspoorten en je eventuele ANWB lidmaatschapspas te laten controleren,.
Daar krijg je ook de (voor ons) bekende geel/blauwe kaarten met ‘open deck’ en de bestemming. Én de officiële tickets.

Dan rijden we naar een heel andere kant van het haventerrein waar we aansluiten in een van de rijen campers en caravans. Daar wachten we vervolgens nog anderhalf uur voor het schip in kunnen. Ach, het heeft toch altijd wel weer wat, dat wachten.





















Nog even een korte uitleg van ‘open deck’: Dat is eigenlijk hetzelfde als ‘camping on board’. Een beperkt aantal plaatsen op de boot is gereserveerd voor campers en caravans waarvan de bewoners gedurende de hele overtocht in hun camper/caravan mogen blijven. Men mag dan wel gewoon overal op de boot en van alle faciliteiten gebruik maken, ook van de openbare douches.
Belangrijkste vinden wij wel, en dat heb je al eerder kunnen proeven in de blog, dat we in ons eigen bedje kunnen slapen.
De campers worden op het stroomnet aangesloten. Gas gebruiken mag niet.
 ‘Open deck’ is niet altijd helemaal wat het lijkt. Op sommige schepen kan men inderdaad op een open achterdek staan, maar meestal is het een dek met aan de zijkanten grote openingen. Waar we komen te staan met de camper is als een loterij; hebben we de hoofdprijs dan staan we langs de open ramen, hebben we geen prijs dan staan we ergens middenin met op 40 centimeter afstand het raam van de buurman.
Vandaag hebben we een middelmatige prijs. We staan op de derde rij vanaf de ramen en kunnen in ieder geval zien wat voor weer het is.
En ach, wat zeur ik toch, eigenlijk hebben we de hoofdprijs: we zijn gezond, hebben een juweeltje van een camper onder de reet, en staan op de boot naar Griekenland voor een vakantie van een kleine maand.


Zo maken ze ze niet meer. Bijna retro.
Zoals gebruikelijk slaan we vanaf het bovendek alle gebruikelijke hectiek gade die met het Griekse inschepen gepaard lijkt te gaan. 
Eenmaal de haven uit duiken we lekker onder in onze eigen bus.
De zee is als een biljartlaken en we glijden op weg naar Patras.



Alvast welterusten


Donderdag 17 mei 2018
Overnachten op de ferry van Ancona(Italië)  naar Patras (Griekenland)
KM 66469
GPS   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten