http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

woensdag 23 mei 2018


Woensdag 23 mei 2018
Ontwaken in Korfos 
KM 66902
GPS   N 37.75778,  E 23.11955

Terwijl Monique naar de bakker in het dorp loopt kook ik eitjes en dek de tafel. Een goeie taakverdeling.
Eigenlijk hadden we maar één overnachting in Korfos in de planning, om dan vandaag het theater van Epidaurus te doen. Niet voor het eerst; tijdens onze eerste Griekenland-met-de-camper-trip een jaar of tien geleden hebben we het prachtige antieke theater ook al bezocht.
En vier jaar geleden wilden we het nog eens bezoeken, echter toen stonden we voor een gesloten poort ivm een staking. Maar nu puntje bij paaltje komt kiezen we toch liever voor nog een dagje aan het water hier in Korfos. Epidaurus komt nog wel een keer, en anders niet.


Veel gebeurt er niet hier op deze plek aan
het begin van het dorp.
Ongeveer vier keer per dag komt dezelfde man vissen. De ene keer met een hengel, en de andere keer weer zwemmend met snorkel en zwemvliezen. Als we hem een keer aanspreken als hij uit het water komt (met snorkel en zwemvliezen) blijkt hij een pot vol kleine krabjes te hebben gevangen. Als Monique vraagt of hij die opeet, zegt hij glimlachend ‘No, fish eat it’. Ok, aas dus.

Monique probeert voor het eerst haar opblaasleunstoelmetarmleuningenvoorinhetwatertedobberen(metuitsparingvoorblikjefrisofwatanders). Nou is niet Monique niet zo’n waterrat, dus het wordt nogal een hilarisch gebeuren voordat madam zit/hangt/leunt. Maar dan is ze ook de koningin te rijk J.


Ik snorkel af en toe, we doen een wasje, en Monique doet een poging te facetimen met haar moeder Thea. Wat betreft ‘face’ gaat het goed. Het geluid echter niet aan een kant van de lijn. Ook met behulp van snel geschreven instructiebriefjes die Monique voor de lens van de ipad houdt krijgt Thea geen geluid dus op een gegeven moment gaat het beeld via de ipad en het geluid maar via de telefoon. Gelukkig is telefoon en internetverkeer met en in het buitenland het laatste jaar een stuk voordeliger geworden J.





Wat gebeurt er nog meer vandaag? Eigenlijk niks bijzonder. Ach ja, grappig was wel een man die zijn hond uitliet aan de trekhaak van zijn auto. Ja, echt.
Leuker was geweest aan de uitlaat. Een inkopper, ik weet het.
We krijgen toch nog een buitje tussen alle zonnestralen door. We hadden gehoopt dat de camper er wat van zou opknappen, maar hij wordt er alleen maar stoffiger van helaas.
Oh ja, een zwerfhond heeft een thuis gevonden onder onze camper nadat we hem eerder een bakje water hadden gegeven. We maken vrienden.
En de drone mag vandaag een vakantievlucht maken.

Dat was het wel voor vandaag. A lazy day.


Welterusten
Woensdag 23 mei 2018
Overnachten in Korfos 
KM 66902
GPS   N 37.75778,  E 23.11955

Geen opmerkingen:

Een reactie posten