http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

dinsdag 22 mei 2018


Dinsdag 22 mei 2018
Ontwaken Parkopolis Piraeus 
KM 66770
GPS   N 37.94782,  E 23.64601

Als we goed en wel wakker wakker zijn horen we de eerste parkeerders al arriveren. En al vrij snel een luide ‘Hoooooo!!’, meteen gevolgd door iets wat op glasgerinkel klinkt. Ik denk dat er een spiegel of achterlicht is gesneuveld.
Monique gaat op pad naar een wolwinkel en een bakker die beide in de buurt schijnen te zijn, volgens Maria. 
Als Monique goed en wel weg is, en ik de eitjes sta te koken voor het ontbijt, zie en hoor ik de volgende parkeeraanrijding. Nou, dat belooft wat vandaag. Alle goeie dingen komen in drieën dus dat wordt oppassen.

Wat later komt Monique terug met nieuwe wol voor
een volgende breibeer, en met vers brood. 

Toch nog wat sfeer op deze betonnen P
10:15 u vertrekken we onder uitgezwaai van Maria van deze prima overnachtingsplek. Het is heel even spannend omdat we de verkeerde kant deze eenrichtingsstraat uitrijden (advies van Maria. En het is maar 10 meter),  en meteen zitten we in de hektiek die Grieks verkeer heet. Ook vrijwel meteen zien we voor ons een auto met autoambulance aanhanger met daarop een gefrommelde Opel Corsa. Alle goeie dingen in drieën bij deze, dus we hoeven ons geen zorgen meer te maken over een aanrijding.
Maria van de Parkopolis-P
Het bezoek aan Athene lag niet echt op onze geplande route naar het zuiden van de Peloponnesos dus we moeten nu weer terug richting Korinthos.  Dat doen we ook weer via de tolweg.
Voor de volgende overnachting op weg naar het zuiden hebben we de baai van Korfos gepland. Daar hebben we ooit eerder overnacht. Waarschijnlijk wordt het slechts één overnachting want we willen door naar Kythira. Nou is Korfos dan ook niet echt de meest logische of logistiek correcte plek als tussenstop naar het zuiden, maar we willen niet te ver rijden vandaag, en na een vermoeiende dag gisteren een dagje zee pakken.

Als we eenmaal van de tolweg af zijn (Korinthos volgen) slaan we eerst boodschappen in bij de Lidl. De eerste boodschappen sinds ons vertrek van huis.
Dan tanken we verderop ook de dieseltank vol en mogen daar meteen ook onze watertank vullen. ‘Efcharisto poli!’. Heel erg bedankt!

De baai van Korfos ligt ongeveer 11 kilometer van de doorgaande weg af. Veel meer ligt er ook niet in deze uitstulping van de Peloponnesos. Het is best een leuk dorpje, met restaurantjes, wat winkeltjes, een kleine haven en wat strandtenten. De meeste van de strandtenten zijn deze tijd van het seizoen nog niet actief. Als je van drukte, restaurants, beachbars e.d. houdt kun je beter in mei nog niet op vakantie gaan naar het vasteland van Griekenland. Op sommige (echt toeristische) eilanden is het soms wat anders maar ook niet veel beter.

Voor ons in dit geval wel weer prima want we vinden nu een aardig plekje direct aan een smal kiezelstrandje voor een strandbar die nog niet geopend is.
Heerlijk, een dagje lamballen aan de Mediterrane zee.
Geen geopende strandbar, dan maar drank uit onze eigen koeling. De inmiddels jarenlange beproefde combinatie van een neutje ouzo en een glas bier zet aan tot een creatief menu van door mij gegrilde karbonades + pieperplakken op de een-pits gasgrill, en een door Monique gemaakte Griekse salade.

Een heerlijke Griekse zomermiddag was het.


Welterusten.

Dinsdag 22 mei 2018
Overnachten in Korfos 
KM 66902
GPS   N 37.75778,  E 23.11955   (klik om maps te openen)  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten