Vrijdag 25 mei 2018
Ontwaken in Fokiano
KM 67080
GPS 37.073972, 22.966696
Ontwaken in Fokiano
KM 67080
GPS 37.073972, 22.966696
Hij schiet al op |
Dat wij vandaag ook veel in het water vallen, is natuurlijk een makkelijk bruggetje dan.
Maar daar is het hier echt een plek voor. Een prachtig breed kiezelstrand, een taverne verderop (dus niet al te dicht naast ons) en een strandbar om een ouzo of een freddo te drinken.
De strandbar had iets verder
Ergens in het begin van de middag lopen / strompelen (teen Monique) naar de taverne voor een paar koude biertjes met tzatziki en brood. We houden van stille plekken maar de aanwezigheid van een taverne heeft dan ook weer zijn voordelen. Onderweg naar de taverne (100m) zien we nu ook een ‘kraam’ bemand waarvan we ons gisteren afvroegen wat het zou zijn. Het blijkt een honingverkoper te zijn. De kraam is met zorg en aandacht en oog voor detail opgebouwd, dat zie je zo J.
De hier nog onbemande honingkraam (permanente setting) |
De biertjes en tzatziki met brood zijn een heerlijk tussendoortje dat we iedereen kunnen aanraden op een warme dag!
Na wat gezwem, gelees, geschrijf, gebeerbrei en geluier de rest van de middag bij de camper gaan we ’s avonds nog eens naar de taverne voor het avondmaal.
In Griekse taverne’s die achteraf liggen (en daar kun je hier wel van spreken) is niet vaak een menukaart. Soms mag je al blij wezen dat er een bord hangt met daarop een stuk of tien gerechten.
In dit geval is het dus ook niet erg dat ik mijn leesbril ben vergeten.
En het is ook wel gemakkelijk hoor, geen kaart en weinig gerechten.
Bij een restaurant in het noorden van Griekenland bij de Meteorakloosters is het wel heel erg gemakkelijk. Als je daar aan komt is het: ‘Pork, from the grill? It’s the best!. Or chicken, from the grill?. The best!’ Vooruit, een Griekse salade en Tzatziki kun je er dan ook nog bij bestellen. Nou zijn het dan ook wel heerlijke op houtskoolvuur gegrilde stukken vlees, daar is niks mis mee, met de uitbater echter wel is onze mening. Hier nog een linkje naar ons bezoek van destijds: http://mm2greece2011.blogspot.com/2011/10/best.html
Terug naar nu. De eigenaar (?) van de taverne waarvan we
twijfelen of het een slecht Grieks sprekende Duitser is, of een Griek die wat
gebrekkig Duits spreekt, komt naar onze tafel en vertelt meteen wat hij wél
heeft. Dat bedoel ik dus: lekker gemakkelijk. Zeker als wij dan ook nog eens
geen vis eten, en daarmee nóg twee gerechten van zijn verbale kaart verdwijnen.
We laten ons verrassen met een spinazie/fetta pie, en een porksteak. De porksteak zal ziet zo’n verrassing zijn trouwens, die is in Griekenland eigenlijk overal lekker geweest tot nu toe.
Daarbij nemen we nog een kleine Griekse salade, en zoals altijd een halve liter witte huiswijn. In Griekenland nemen we altijd huiswijn. Ach, de ene keer is het beter dan de andere keer, maar de entourage in Griekenland maakt eigenlijk altijd alle wijn goed.
De klandizie bestaat voornamelijk uit de camperaars die hier ‘wildkamperen’. In Nederland zou zoiets niet snel (niet) mogen, maar in Griekenland is het bijna nergens een probleem, zeker niet in het voor- en naseizoen en de winter. De taverne’s zijn er vaak wat blij mee. Je moet natuurlijk niet pal naast een camping gaan staan, maar die zijn er op zulke wat meer afgelegen plekken toch niet.
Deze meneer van de taverne is een hardwerkende man zien wij al snel. Hij loopt
zijn benen onder zijn kont uit. Naar het terras, naar binnen, naar de tuin van
de taverne naar de barbecue waar hij het meeste vlees zelf op bakt, weer naar binnen, naar het
terras, enzovoorts. Als we later voorzichtig vragen of er nog iemand is blijkt
zijn vrouw de inkopen te doen, maar hij doet het meeste zelf. Als we af en toe
gerammel horen vanuit de taverne trekken we de conclusie dat vrouwlief zich ook
bezig houdt met ondersteunende taken zoals opmaken van de borden en, een van de
belangrijkste taak voor de vrouw: de afwas.
Ja ja, lees mij maar boos aan, zo ongeveer stond het wel in een boekje wat de kerk vroeger verstrekte aan een pas getrouwd stel. Ik heb het nog ergens thuis. Zal er later eens wat passages van op de blog zetten.
Na een lekker maal zakken we de avond nog even door bij onze camper.
Een prima dag zou ik zo zeggen. Afgezien van de teen van Monique.
Welterusten
We laten ons verrassen met een spinazie/fetta pie, en een porksteak. De porksteak zal ziet zo’n verrassing zijn trouwens, die is in Griekenland eigenlijk overal lekker geweest tot nu toe.
Daarbij nemen we nog een kleine Griekse salade, en zoals altijd een halve liter witte huiswijn. In Griekenland nemen we altijd huiswijn. Ach, de ene keer is het beter dan de andere keer, maar de entourage in Griekenland maakt eigenlijk altijd alle wijn goed.
De klandizie bestaat voornamelijk uit de camperaars die hier ‘wildkamperen’. In Nederland zou zoiets niet snel (niet) mogen, maar in Griekenland is het bijna nergens een probleem, zeker niet in het voor- en naseizoen en de winter. De taverne’s zijn er vaak wat blij mee. Je moet natuurlijk niet pal naast een camping gaan staan, maar die zijn er op zulke wat meer afgelegen plekken toch niet.
Iedereen krijgt een extraatje toe |
Ja ja, lees mij maar boos aan, zo ongeveer stond het wel in een boekje wat de kerk vroeger verstrekte aan een pas getrouwd stel. Ik heb het nog ergens thuis. Zal er later eens wat passages van op de blog zetten.
Na een lekker maal zakken we de avond nog even door bij onze camper.
Een prima dag zou ik zo zeggen. Afgezien van de teen van Monique.
Welterusten
Vrijdag 25 mei 2018
Overnachten in Fokiano
KM 67080
GPS 37.073972, 22.966696 https://goo.gl/maps/RvL7ZTKuKt72
Geen opmerkingen:
Een reactie posten